Răspunsuri

2014-06-03T10:16:05+03:00
 \frac{x+2}{x-3} = \frac{x-3+5}{x-3} = \frac{x-3}{x-3} + \frac{5}{x-3} =1+ \frac{5}{x-3}
De unde rezulta ca x-3 va fi divizor  al lui 5
x-3=1⇒x=4
x-3=5⇒x=8
x-3=-1⇒x=2
x-3=-5⇒x=-2
S={-2,2,4,8}
Mult v-a luat ca sa raspundeti la ex asta
ms mult
ai gresit mai era si -2 la solutie
Si nu e?
Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-03T10:20:02+03:00
(x+2)/ (x-3)∈ N
x∈Z                     ⇒(x-3)|(x+2)
                               (x-3)|(x-3)     ⇒(x-3)|x+2 -x+3  ⇔(x-3)|5  ⇒x-3 ∈{-1;1;-5;5}

1) x-3= -1  ⇔x=2 ∈Z

2) x-3= 1  ⇔x=4 ∈Z

3)x-3=-5  ⇔x=-2 ∈Z

4)x-3=5  ⇔x=8  ∈Z   ⇒x∈{-2;2;4;8}