Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-02-01T22:33:08+02:00
Comportamentul animalelor =etologie
exemple lupte intre masculi(elefanti,cai salbatici,anumite specii de pasari)
dansuri nuptiale specifice(specii de păasari,insecte)
schimbarea culorii penajului ,a pielii

cantecul emis de anumite specii(broaste,pasari)sunete emise de anumite mamifere
comportament interesant-femela speciei Mantis religiosa(calugarita)isi consuma partenerul mascul in timpul imperecherii el astfel servind si ca sursa de hrana pentru descendenti
femela speciei de pasari jacana se imperecheaza cu mai multi masculi depunând cate un ou in cuibul fiecaruia pe care acestia il clocesc
am dat cateva exemple din sutele posibile
ca sanu mai vorbim de comportamentul speciei Homo sapiens care foloseste tot felul de mijloace de cucerire a partenerului(cosmetica,tunsoare,parfumuri,silicoane,haine etc.)
2014-02-01T22:39:31+02:00
Strutul : Sezonul de depunere a oualor este precedat de comportamentul de curtare, o serie complicata de actiuni, dans, vocalize si comportament sincronizat.Un exemplu de comportament receptiv din partea femelei-strut include plecaciuni si scuturarea aripilor de o parte si de alta a corpului.Masculii emit chemari zgomotoase, in timp ce isi umfla pielea rosie a gatului, „patruland” prin teritoriu.
Maimutele capucin
Atunci cand isi cauta partenera, masculii urineaza in maini apoi se ung cu acest lichid pe tot corpul. Explicatia ar fi ca mirosul urinei ar atrage femelele capucin si ar transmite informatii despre statului social si sexual al masculilor.
Hipopotamii
Ca sa gaseasca o femela cu care sa se imperecheze, hipopotamii se aseaza in varful unui munte enorm de… balegar, pe care il imprastie cu coada in toate directiile.
GirafeleAtunci cand masculii sunt gata sa se imperecheze, isi folosesc capul si gatul sa loveasca femela peste posterior, pana cand aceasta urineaza. Apoi, masculii gusta din urina girafei, pentru a se asigura ca e fertila.


foarte bune si la obiect le-ai avut la indemină in calculator