Maria cumpără de la piaţă 5 kg de roşii cu 3 lei kilogramul, 8 kg de cartofi cu 2 lei kilogramul şi 4 kg de struguri cu 7 lei kilogramul. Ce rest primeşte de la o bacnotă de 100 de lei? ( cu intrebări si rezolvări ..)

2

Răspunsuri

2014-02-01T19:22:26+02:00
5*3=15
8*2=16
4*7=28
15+16+28= 59
100- 59= 41 lei- rest
Cat costa 5 kg de rosii ?
5*3=15 cat costa cartofii ? 8*2 =16 cat costa strugurii ? 4*7 =28 cat costa legumele si fructele ? 15+16+28= 59 ce rest primesc ? 100-59= 41 lei
2014-02-01T19:24:05+02:00
100-( 24+16+28)=100-68
                        =32
am inteles gresit in loc de 24 este 15 si da 41