Maria cumpără de la piaţă 5 kg de roşii cu 3 lei kilogramul, 8 kg de cartofi cu 2 lei kilogramul şi 4 kg de struguri cu 7 lei kilogramul. Ce rest primeşte de la o bacnotă de 100 de lei? ( cu intrebări si rezolvări ..)

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-01T19:20:29+02:00
1. Cat costa 5 kg de rosii?

3x5=15 lei

2.Cat costa 8 kg de cartofi?

8x2=16lei

3. Cat costa 4 kg de struguri?

4x7=28lei

4. Cat costa in total cumparaturile?

15+16+28=

31+28=51 lei

5. Ce rest primeste?

100-51=49 lei