Răspunsuri

2014-02-01T16:32:59+02:00
Faci sscaderea => 2 creioane costa 4 lei => 1 creion costa 2 lei!

Atunci 23 de creioane costa = 46 lei;

6 pixuri costa 24 - 6 = 18 lei => 1 pix costa 3 lei => 11 pixuri costa 33 lei!
metoda de lucru?
5 creioane+ 6pixuri costa 28 lei
3creioane+6pixuri costa24 lei
23creioane=?
11 pixuri=?
Ce anume nu ai inteles din rationamentul cu scaderea?
metoda care se cere este urmatoarea 5c+6p+=28 lei 3c=6p=24 lei se coboara prima linie iar a doua se imultete cu un nr la colt [unul din nr3,5 sau 6] rezultindind a doua linia din care se scade28 apoi se continua pina la aflarea rezultatului
2014-02-01T16:37:42+02:00
Fie c pretul unui creion si p pretul unui pix.

5c+6p=28
3c+6p=24

(5c+6p)-(3c+6p)=4
2c=4 
c=2

 \left\{ {{5c + 6p=28} \atop {c=2}} \right. => 6p=28-10=18
=> p=18:6 = 3

23c = 23*2 = 46 lei
11p = 11*3 = 33 lei