Răspunsuri

2014-06-02T19:48:44+03:00
Călătorul a parcurs 4/16 din drum + 20 hm
Transformăm 20 hm în km.
20 hm = 2 km.
Aflăm câți km are drumul, iar pentru a face asta, transformăm 4600 dam în km.
4600 dam = 46 km.
Deci 46+2=48 km reprezintă 12/16 din drum.
Aflăm cât reprezintă 1/16 din drum.
48:12=4 km.
Aflăm cât reprezintă 4/16 din drum.
4x4=16 km.
Deci călătorul a parcurs 2km + 16 km = 18 km.
3 5 3