Nu poti avea pe deplin o gandire sanatoasa daca organismul tau nu cunoaste miscarea, exercitiul fizic. Aceste doua elemente se completeaza pentru a rezulta omul cu adevarat integru.
Spuneam ca pe langa miscare important este sa avem si o alimentatie echilibrata si o igiena a corpului adecvata. Revistele care abordeaza aceste teme sunt numeroase. Multe sfaturi, dar cate actiuni de punere in practica? E foarte simplu sa urmam aceste sfaturi.
Sa mananci echilibrat inseamna sa mananci atat cat trebuie, nu prea putin astfel incat sa simti foame si nu prea mult incat sa simti ca nu te mai poti ridica de la masa. Retineti cuvantul "masa". Da, da...obiectul acela de mobilier imprejurul caruia se afla scaunele. Am tinut sa precizez acest lucru intrucat oamenii din ziua de astazi manaca in fata televizorului, pe strada, in picioare.
Apoi, nu degeaba apar spoturi de genul: "Excesul de sare, zahar si grasimi daneaza grav sanatatii!" sau "Consumul excesiv de alcool dauneaza grav sanatatii!" sau "Fumatul poate ucide!"
Igiena corporala este un subiect important.
O buna prietena de-ale mele spunea asa: "Apa si sapunul sunt sfinte." Curatenia e ca o carte de vizita a persoanei tale.
De asemenea, trebuie sa intelegem ca medicii, in general, sunt prietenii nostri. Ei ne dau sfaturi pretioase despre cum sa ne mentinem sanatosi. Nu ocoliti un cabinet stomatologic, un cabinet oftalmologic, efectuati examene medicale de rutina pentru a preveni, mai degraba decat pentru a trata diferite afectiuni.
Deviza fiecaruia ar trebui sa fie "Vreau sa traiesc sanatos!" pentru ca in felul acesta ne dam importanta noua insine, dar si celor la a caror sanatate tinem.

Răspunsuri

2014-06-02T18:15:57+03:00
Dupa cum bine stim, sanatatea este starea de bine a omului. Atita timp cat omul este sanatos el se poate bucura de toate frumusetile vietii. Sanatatea insasi este un echilibru al organismului care trebuie pastrat in armonie.Fiecare om este autorul propriei sale sănătăți sau boli.
Totul vine din interior.
Atunci când ești în stare bună și lucrurile îți merg așa cum îți dorești.Sănătatea este cel mai prețios lucru din viața noastră, de care trebuie să avem grijă și să investim timpul necesar pentru a fi mereu în formă.

2 5 2
2014-06-02T18:47:42+03:00
Deci iata cateva remedii pentru a avea un echilibru sanatos:O alimentatie corectaComunicarea- comunicati cu oamenii, este o buna hrana pentru minte.Mai multa activitate! Fiti activi! Sportul este cel mai garantat rezultat! Dansurile, gimnastica, fotbal, tenis, innot, jogging. Dar daca abonamentele la sala va par scumpe, odata cu venirea  vremii insorite, puteti  alerga in parc  dimineata! :)Fiti pozitivi, optimisti.Straduiti-va sa reduceti stresul cu orice pret.Zambiti cat mai mult, si plangeti cat mai putin.Nu crede tot ce auzi, nu manca tot ce iti place, nu cheltui tot ce ai , si nu dormi atit cat vrei.