Răspunsuri

2014-06-02T16:44:48+03:00
Prin geamul larg deschis, mirosul dulce de primăvară intră în cameră. Încă de dimineaţă, razele jucăuşe ale soarelui s-au oglindit în fereastra curată ca lacrima. Au aşteptat cuminţi să mă trezesc, iar când m-au simţit treaz, mi-au zâmbit şi mi-au mângâiat faţa adormită. Am zâmbit instinctiv la gândul că primăvara m-a salutat cu atâta blândeţe şi mi-am imaginat că în acest fel primăvara mă felicită şi-mi insuflă optimism pentru acest nou început de an. Chiar dacă anul a început de câteva luni, simbolic, anul cel nou abia acum începe, odată cu primele zile însorite de martie.  Am ieșit afară să iau o gură de aer și am văzut-o pe Anastasia,prietena mea.    :        
-Bună Anastasia!               
-Bună Elena!               
-Vrei să ne jucăm?întebă Anastasia entuziasmată.               
-Desigur!Stai să îmi aduc păpușile!
După ce mi-am adus păpușile am început să mă joc cu Anastasia pe iarbă.M-am uitat în sus și am văzut un fluture foarte colorat.             
-Anastasia,uite,un fluture!
Dar Anastasia nu mi-a răspuns.M-am întors cu fața la ea.Am văzut-o ținând un fluture în palmă.După ce l-a lăsat să zboare,ne-am uitat pe cer și am văzut că cerul era plin de fluturi.               
-Ce frumos!spuse Anastasia.
Am continuat să ne jucăm până a venit seara.Eu cu Anastasia eram supărate că a trrecut timpul așa de repede dar i-am promis că voi veni și mâine afară. 
care sunt predicatele????
Predicatele sunt exprimate prin verbe.Ele răspun la întrebările: Ce face? , Ce se spune despre subiect? . Află-le și tu.
Răspund*