Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-02T15:20:27+03:00
26% dintre rechinii si calcanii din nord-estul oceanului Atlantic sunt amenintati cu disparitia, iar alti 20% se incadreaza la categoria animalelor "aproape amenintate" pe cale de disparitie, realizata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Nici Romania nu sta foarte bine la capitolul disparitii ale unor specii de animale. Vanatoarea a devenit un sport prin care  multi romani isi manifesta superioritatea fata de tot ce misca, orice vietate care le poate satisface placeri materiale. Este cunoscut faptul ca broasca testoasa, rasul, acvila, dropia, bourul, caprioare, cerbi, ursul, antilopa saiga sau sturionul sunt specii disparute sau pe cale de disparitie.Printre cauze se numara si distrugerea habitatului in care acestia se reproduc. De exemplu, in cazul sturionilor, in zona Portilor de Fier, exista numeroase baraje care nu prezinta locuri de trecere pentru acesti pesti catre amonte, impiedicandu-i sa isi depuna icrele. 

Zimbrul, din fercire, a reusit sa supravietuiasca, numarandu-se printre speciile protejate. Poate fi admirat in captivitate in mai multe rezervatii (in Neamt, Hateg etc.). Daca este sa vorbim si despre speciile din Delta Dunarii, multe dintre ele pe cale de disparitie, am putea face un serial care ne-ar ocupa pagini interminabile.

Totul tine de educatie, de felul in care percepem legatura cu mediul inconjurator. Trebuie sa invatam sa respectam ceea ce exista deja, sa protejam si sa incercam sa convietuim. Turismul scapat de sub control, braconajul, partidele de vanatoare facute pentru satisfacerea unor placeri sunt doar cateva cauze care duc la disparitia multor specii de animale. Potrivit statisticilor oficiale, 62 de specii sunt pe cale de disparitie, dar neoficial, numarul poate fi mult mai mare. 

Sa invatam sa protejam ceea ce avem deja pentru a nu ajunge sa ne bucuram doar la vederea animalelor impaiate, pironite intr-un colt de muzeu!
O poezie in germana in care versurile sa fie asa:
d........ e,,,,,,,,, n,,,,,,,,,, i,,,,,,,,,, s,,,,,, a,,,,,,, ai inteles cum?
poti raspunde si aici daca vrei
nu stiu
ok,nu-i nimic