A)Transformati in minute :
2h ,25h ,4800secunde , 14h , 4200secunde , 14h , 4200 secunde ,

b)Transformati in secunde :
2h,12min,13h,17min,2h,13min

2.Transformati in ore :
12 zile,2 saptamani,1 saptamana si o zi ,

b) in minute:
3 ore,1 zi,3 zilesi o ora,10 ore si 30 min

c) in zile :
14 saptamani, 2 luni , (gasiti toate posibilitatile)

d) in ani :
9 veacuri si 3 deceni , 7 secole si 9 ani , 1 mileniu , 9 secole si 6 ani

2
La ce materie?
romana
Hai !
Construiti 6 enunturi cu predicate nominale in care sa o prezentati pe Ileana Cosanzeana. Folositi verbe copulative la toate timpurile modului indicativ .
La compuneri descrieri m-ai pierdut. Posteaza independent enuntul in sectiunea de limba romana si acolo sunt multi pasionati saritori . Imi pare rau.

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-02T15:04:30+03:00


a)2.60=120 min

25.60=1500 min

4800 sec:60=80 min

14.60=840

4200:60=70

b)2.3600+12.60=7920

77.60=4620

120+13=133.60=7980

2)

a) 12.24=240

2.7.24=336

(1.7+1).24=192

b)

3.60=180

1.24.60=1440

3.24.60+60=4380

10.24.60+30=14430

c)14.7=98 zile

2 luni    2.31=62

              2.30=60

              30+31=31

28+30=58

28+31=59

an bisect 29+31=60

29+30=59

d)900+30=930

700+9=709

1 mileniu=1000

900+6=906



2014-06-02T15:07:15+03:00
A) 2h=2*60=120'
25h4800"=25*60 +4800:60=1500+80=1580'
14h 4200"=14*60+4200:60=960+70=1030'
b) 2h12'=2*3600+12*60=7200+720=7920"
 13h17'=13*3600+17*60=46800+1020=47820"
 2h13'=2*3600+13*60=7200+780=7980"

a)12 zile=12*24=288h
2 saptamani=2*7*24=336h
1 saptamana si o zi=(7+1)*24=8*24=192h
b)3h=3*60=180'
1 zi=24h=24*60=1440'
3 zile si o ora=3*24h+1h=73h=73*60=7380'
10h 30'=10*60+30=600+30=630'
c)14saptamani=14*7zile=98zile
2luni=2*30zile=60zile
d)9 veacuri si 3 decenii=9*100+3*10=900+30=930 ani
7 secole si 9 ani=7*100+9=700+9=709 ani
1 mileniu=1000 ani
9 secole si 6 ani=9*100+6=900+6=906 ani