Salut! Stiti,sunt fascinata de povestile stiintifice,gen crearea lumii,Univers,etc. si ma intrebam daca im puteti spune alte povesti asemanatoare,sau lucruri interesante,orice.. Cu cat mai multe,cu atat mai bine :3 Multumeesc!

2
Fosta mea profesoara de romana ne-a povestit cate ceva de mitul uriasului Purusha(sau ceva asemanator) din care, in cultura indiana, se crede ca a luat nastere universul. Am gasit ceva foarte interesant, ce pun pariu ca ti-ar placea:
http://cultural.bzi.ro/mituri-ale-creatiei-7143
Multumesc frumos :* Chiar imi place :)
Ma bucur ca te-am putut ajuta. :D

Răspunsuri

2014-01-31T22:14:13+02:00
Interesanta mi s-a parut si teoria aparitiei vietii pe Terra.
Despre aparitia universului si despre cum poate sa fie studiata exista 3 teorii, demonstate prin existenta quassarilor cosmici, considerati nuclee ale unui viitor univers. Sunt foarte multe documentare despre temele astea. Bafta!

http://romania-inedit.3xforum.ro/ este pagina principala a respectivului forum pe care il recomand cu mare caldura!
Mersi :)
daca iti plac si cartile SF, iti recomand Dune, in special primele 2 volume
L-am citit pe primul,urmeaza sa-l citesc pe al doilea ;)
in acelas loc gasesti si cartile tale pentru scoala si nu numai
2014-01-31T22:24:10+02:00
Nu stiu vreo legenda cu privire la crearea lumii, dar cu siguranta ceva a trait inaintea noastra aici sau ne-a creat mai mult sau mai putin din puterea si din fiinta sa. Parerile sunt impartite, dar una dintre variabilele care, zic eu, ar trebui luate in considerare ar fi modul prin care acea fiinta creatoare a aparut. Acest lucru ma face sa fiu sceptica in privinta acestei posibilitati si sa-mi indrept atentia catre posibilitatea ca extraterestrii sa fi populat la inceput aceasta planeta. Suna cam nebunesc si aceeasi intrebare pusa mai sus are un rol important si in demonstrarea acestei posibilitati. Nu pot sa spun ca sunt 100% sigura de una dintre variantele de mai sus, dar Universul este destul de mare si  nu cred ca doar noi am avut sansa sa-l populam. Prin urmare ajungem la concluzia ca suntem nestiutori si ceva imi spune ca vom ramane in ceata pentru ceva timp.