rezolvati problema urmatoare:
valentina are un numar de bancnote cu valoarea de 10 lei.camelia are acelasi numar de bancnote,dar
cu valoarea de 5 lei.cati lei are fiecare,daca valentina are cu 150 lei mai mult decat camelia?

2
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-06-01T21:11:38+03:00
Valentina are 30 bancnote de 10 lei 
30x10=300

Camelia are 30 bancnote de 5 lei 
30x5=150
Valentina are cu 150 lei mai mult 
300-150=150
1 1 1
2014-06-01T23:20:45+03:00
Fie x nr de bancnote
Daca are cu 150 lei mai mult si la fiecare bancnota are cu 5 lei mai mult pentru a afla cate bancnote sunt impartim 150 la 5
150:5=30 bancnote
verificare
30*10=300
30*5=150
300-150=150
2 2 2