Cum se rezolva ecuatia asta: (4x+1)la puterea a 2a - 9X (x+6)(x-1) = 7X (x+3) la puterea a2a - 8

Eu am rezolvat-o dar nu mi-a iesit ceva care sa fie corect :(.. Sper sa imi explice cineva. Multumesc :*

1

Răspunsuri

2014-06-01T22:07:20+03:00
Cred ca ecuatia este:

(4x+1)^2-9(x+6)(x-1)=7(x+3)^2-8

16x^2+8x+1-9(x^2+5x-6)=7(x^2+6x+9)-8

16x^2+8x+1-9x^2-45x+54=7x^2+42x+63-8 separam termenii ce contin necunoscuta in partea stanga, si dupa ce reducem termenii asemenea, obtinem:

-79x=0\Rightarrow x=0