UN ELEV A CITIT O CARTE IN 3 ZILE.IN PRIMA ZI A CITIT JUMATATE DIN NR PAG MAI PUTIN 50 DE PAG,IN A 2-A ZI A CITIT JUMATATE DIN NR PAG RAMASE PLUS 5 PAG,IAR IN A TREIA ZI RESTUL DE 125 DE PAG.CATE PAGINI ARE CARTEA?

2

Răspunsuri

2014-01-31T16:30:05+02:00
C= numarul total de pagini al cartii
prima zi: c/2-50=> rest de citit c-c/2+50=c/2+50
a doua zi: 1/2*(c/2+50)+5=c/4+25+5=c/4+30=> rest de citit c/2+50-c/4-30= c/4+20
a treia zi 125 pagini
 => c/4+20=125
=> c/4=125-20=105
=> c=125*4
=> c=500

Cartea are 500 pagini.
2014-01-31T19:05:53+02:00
Prima zi: a-50 pag.
a=250-50=200
c=a+a(jumatatile)
1 zi=a-50 ; 2 zi=50+5; 2 zi=55 pagini (a+5); 3 zi=125 pagini Asta inseamna ca in primele 2 zile a citit jumatate+5 pagini si a3-a zi restul. De aici deducem ca 125+5=130(jumatate). Numarul de pagini al cartii este de 130*2=260 de pagini.(ma scuzati ca am trimis raspunsul in 2 parti)
IN A 2-A ZI A CITIT JUMATATE DIN NR PAG RAMASE dupa citirea de a doua zi PLUS 5, nu din toata cartea.