Răspunsuri

2014-06-01T21:01:24+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
⇒(x²-6x+9)/3-(1-x²)/2=(5x²+x-2)/6-3   aducem la acelasi numitor care e 6
2(x²-6x+9)-3(1-x²)=5x²+x-2-3·6
2x²-12x+18-3+3x²=5x²+x-2-18
5x²-5x²-12x-x=-20-15
-13x=-35      ·(-1)
x=35/13
B) 1,(3)=13-1/9=12/9 simplificam=4/3
⇒x(x-2)/3-(x²-8x+16)/9-6=(x√2/3-4/3)(x√2/3-4/3) 
3(x²-2x)/9-(x²-8x+16)/9-54=2x²/9-4√2x/9-4√2x/9+16/9
3x²-6x-x²+8x-16-54=2x²-8√2x+16
2x²-2x²+2x+8√2x=16+16+54
2x(1+4√2)=86
x=86/2(1+4√2)=43/(1+4√2) rationalizam
x=43(1-4√2)/1-32=-43(1+4√2)/31