<body><p>5. Transformati în unitatea cea mai mica:<p>a)o oră 40minute 300 secunde b) doua zile 2oore 300 secunde c) 1zi 7 ore 8 minute 5 secunde d) 4 săptămăni 5 zile 23 ore e) 2 luni 3 săptămâni 4 zile f) 5 ani 10 luni 5 zile. Va multumesc de ajutor va pup♥♥♥

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-01T15:09:08+03:00
A) 1h 40min 300s= (3.600+2.400+300)s=6.300 s pt ca 
1h=60min=60* (60 s)=3.600 s
40 min=40*60 s=2.400 s
b)2zile=48*3600s=172.800 s
20 h= 20*3600s=72.000 s
2z 20h 300 s= (172.800+72.000+300)s=245.100 s
c) 7h=7*3600 s=25.200 s
8 min= 8*60 s=480 s
1z 7h 8 min 5 s= (24*3600+25.200+480+5)s=112.085 s
d) 4saptamani=4*7*24h=672 h
5 z=5*24 h=120 h
4 sapt 5 z 23 h=(672+120+23 )h=815 h
e)2l3sapt 4 z
Depinde de cate zile este luna
f)5 ani 10 l 5 zile 
365+365+365+366+365=1826 zile