Ma puteti ajuta, va rog, cu problemele urmatoare:
1)Niste turisti pornesc de la o cabana la ora 8 dimineata si merg cu viteza de 6km/h. La ora 12 in aceeasi zi se trimite dupa ei un curier cu o telegrama. Curierul se deplaseaza cu viteza de 14km/h. Dupa cat timp si la ce distanta de cabana va ajunge curierul grupul de turisti?
2)Un ogar urmareste o vulpe care are 60 de sarituri inaintea lui. Peste cate sarituri va ajunge ogarul vulpea, stiind ca pe cand ogarul face 6 sarituri, vulpea face 9, dar ca 3 sarituri de-a ogarului fac cat 7 de-ale vulpii?
Multumesc anticipat pt rezolvari.


1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-01T15:26:42+03:00
1)
ora  8 pana la ora 12=4ore
4x6km=24 km au facut turisti pana la ora cand a pornit curieru
la ora13 curieru avea parcursi 14 km iar turisti 24+6=30km
         14                               28 km                            36km
          15                              42 km                             42km
dupa 3 ore  la distanta de 42km curierul ii ajunge pe turisti
2)V=60 salturi
ogaru face 6 sarituri in timp ce vulpea face 9 sarituri
3 sarit o=7sarit vulpe
deci 6 sarituri ogar=14 sarituri vulpie
deci
dupa 6 sarit ale ogarului vulpea are60+9 sarituri=69 sarituri
dupa 60 sarit ogar vulpea are60+90sarit=150sarituri
dupa66 ----------------------------------------------159 sarituri
dupa 72sarituri  ogarul ajunge vulpea care are168 sarituri deoarece
6 sarit ogar=14 s  vulpe
72/6=168/14
12=12






2 4 2