Răspunsuri

2014-05-31T15:39:23+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A-b=22

4(a-3)=b+2

4a-12=b+2
b=4a-12-2
b=4a-14

a-4a+14=22
-3a=22-14
-3a=8
a= -8/3

-8/3 -b =22  aducem la acelasi numitor

-8-3b=66
-3b=66+8
-3b=74
b= -74/3
2014-05-31T15:42:05+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Notam numerele cu x si y
x-y=22
x-3=y+2/4  
4x-12=y+2
Se formeaza urmatorul sistem:
x-y=22 / *(-1)
4x-y=14
-x+y=-22
4x-y=14
3x=-8 /:3 ⇒x=-8/3  
Ca sa-l afli pe y il introduci pe x, adica -8/3 in una din ecuatiile de mai sus.