La un magazin s-au adus 545 portocale si lamai . dupa ce s-au vandut 25 kg lamai si 60 kg porttocale , cantitatea de portocale ramase in magazin e de 3 ori mai mare decat cea de lamai . cate kg lamai si kg portocale au fost in magazin ?

..........................................................................................................................................
un nr e cu 143 mai mic decat altul . impartind pe cel mai mare la cel mai mic se obtine catul 2 si restul 56

1
545-25kg=520
545-60=485
Si dupa faci 545x3=1635 kg

Răspunsuri

2014-05-31T15:55:11+03:00
Notam  l=lamai   p=portocale    l+p=545      deci    545-(25+60)=545-85=460 kg ramase   notam p=3l    si avem  l+3l=460    4l=460 l=460/4   l=115     iar  p=3*115    p=345           l=115+25=140 kg  de lamai au fost in magazxin                                                            p=345+60=405  kg portocale au fost in magazin                                                              proba       140+405=545 kg