Răspunsuri

2014-05-30T18:40:01+03:00
2a² + 1 = 4a + 1
Trecem termenii cu a pe o parte și numerele pe altă parte :
2a² - 4a = 1-1
2a² - 4a = 0
2a² = 4a
a² = 4a : 2
a² = 2a
a² înseamnă defapt a x a => a x a = 2 x a => a = 2a : a => a = 2
Sper să te ajute! :* Dacă ai vreo neclaritate, poți întreba și îți explic și mai detaliat ! 
Mersi, chiar m-ai ajutat mult!
Pentru absolut nimic, mă bucur din suflet! <3
2014-05-30T18:40:14+03:00
2a²+1=4a+1
2a²-4a=1-1=0 Se da factor comun 2a
2a(a-4)=0 , Aici este un produs de factori. Pentru ca rezultatul sa fie 0 ⇒ 2a=0⇒a=0
sau celalalt factor sa fie 0⇒a-4=0⇒a=4