Cum pot ameninta existenta unor specii de plante si animale seceta?

2
Pai seceta reprezinta o actiune inevitabila fara actiunea omului.Acest dezatru natural poate face ca unele specii de plante dintr-o anumita regiune sa dispara iar astfel , animalele care le consumau si ele de asemenea, sau sa migreze cautand hrana in alta parte

Răspunsuri

2014-05-30T17:35:16+03:00
          Fara apa nu poate trai nimeni, nici plantele dar nici animalele. Unele animale vor migra in cautarea hranei, dupa cum a spus si colegul meu Sorin, insa altele vor muri deoarece se hranesc cu o anumita specie de planta pe care de exemplu nu o gasesc in alta parte. De exemplu, ursul Panda mananca bambus, daca ar fi o seceta prelungita bambusul s-ar usca si n-ar mai avea hrana. Degeaba ar pleca el in alta parte daca acolo nu gaseste mancarea lui preferata moare. Deci sunt anumite specii care mananca doar o anumita planta, altele mananca orice; acestea din urma se vor adapta mai usor.
  • Utilizator Brainly
2014-05-30T17:36:45+03:00
     Seceta poate face ca unele specii de plante sa se usuce sau sa dispara, deoarece lor le trebuie apa mereu.Iar animalele au nevoie la fel ca si plantele de apa si ele consumau anumite specii de plante, care din cauza secetii ele au disparut or sau uscat , animalele trebuie sa migreze cautand hrana in alta parte.
Bafta!
2 5 2