Răspunsuri

2014-05-30T16:06:46+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Știm că a^2=b^2+c^2-2bc\cos A \Rightarrow \cos A=\dfrac{b^2+c^2-a^2}{2bc}.

Acum, \dfrac{\sin^2A}{\cos A}=\dfrac{1-\cos^2A}{\cos A}=\dfrac{1}{\cos A}-\cos A=\dfrac{a^2}{bc}.

Înlocuim cosA:

\dfrac{2bc}{b^2+c^2-a^2}-\dfrac{b^2+c^2-a^2}{2bc}=\dfrac{a^2}{bc}.

După ce faci niște calcule și aduci la o formă mai simplă, ar trebui să ajungi la o formă a teoremei lui Pitagora, de unde va rezulta că triunghiul e dreptunghic. (sper că te descurci la calcule)