Răspunsuri

2014-05-29T23:02:01+03:00
       Dupa parerea mea munca innobileza si nu degeaba batranii nostri spuneau ca ,,munca este bratara de aur''. O persoana care munceste v-a fi intotdeauna respectata si privita cu admiratie de cei din jur.  Muncind suntem utili societatii si nu vom fi priviti ca niste paraziti.
      In primul rand prin munca iti poti crea confortul de care ai nevoie - o casa, o masina, un concediu de vis etc
      In al doilea rand daca muncesti nu vei fi o povara pentru cei din jur si vei reusi sa-ti intretii si familia. De asemenea poti asigura un viitor bun copiilor tai, oferindu-le educatia si confortul necesar.
      In concluzie munca nu trebuie sa sperie pe nimeni, ea ne face sa crestem in ochii nostri si a celor din jur.
25 4 25
2014-05-29T23:56:34+03:00
Cred că munca este utilă din multe motive. Nu cred să existe fiinţă care să nu muncească, într-un fel sau altul.
În primul rând, munca este folositoare deoarece ne asigură mijloace de trai sau ne pregăteşte pentru a putea să ne întreţinem mai târziu.
În al doilea rând, munca este aducătoare de mari satisfacţii morale dându-ne posibilitatea să devenim conştienţi de valoarea noastră, de posibilităţile noastre şi de înclinaţiile sau talentele noastre.
De asemenea, munca poate fi şi foarte distractivă dacă avem atitudinea potrivită şi nu avem în vedere doar rezultatul final al muncii ci şi etapele desfăşurării ei.
Nu trebuie să uităm că munca este pentru oameni şi nu oamenii pentru muncă deci să ne folosim de ea, nu să ne lăsăm acaparaţi de ea!
18 4 18