Răspunsuri

2014-01-29T20:32:11+02:00
A) prin aducerea la o forma mai simpla , sistemul ajunge la :
4x-5y=-7
4x+5y=23. Folosind metoda reducerii, se reduce -5y su 5y, si 8x=16=>x=2=>y=3.

b)  aducerea la forma mai simpla, sistemul devine -6x+3y=24
                                                                         x+2y=36. Inmultind a doua ecuatie cu 6, se reduce x-ul, iar ecuatie devine 15y=60=>y=4. Iar x=-2.

c) prin aducere la o forma mai simpla, sistemul devine 4x+y=5
                                                                               -x-2y=11. Inmultesti prima ecuatie cu 2, se reduce y-ul , si x=3 =>y=-7.
3 4 3