Răspunsuri

2014-05-29T15:00:24+03:00
Constatin Brancoveanu este domnitorul tari romanesti  in perioada 1688-1714 pesonaj principal al baladei care ii poarta numele sau publicata in colectia de poiezii populare a lui  Vasile Alexandri .
Personaj real personalita marcata a acestei perioade istorice a contribuit la dezvoltare culturi si a artei , creand in arhitectura un stil cunoscut sub numele de stil brancovenesc.
El a ramas  in constinta poporului prin dorinta sa de libertate nationala , de independenta dar mai ales prin sfrsirul sa tragic
Acesta este pus in situati limita atunci cand , inpreuna cu fiii sai este ucis de turci intrucat refuza se renunte la credinta  in schimbul vieti 
2014-05-29T15:23:58+03:00
Constantin Brancoveanu provine dintr-o famile instarita de boieri olteni. a ramas orfan de tanar, tatal sau fusese ucis de turci in 1655. S-a bucurat de o educatie aleasa, a invatat greaca si turca. A fost darnic cu biserica si cultura, sustinand tiparul si invatamantul superior. A fost un boier bogat cu numeroase resedinte (Potlogi, Mogosoaia, Doicesti, Brancoveni, Arbanasi), iubitor de fast si prestigiu. Avutiile sale si luxul curtii a starnit nemultumiri intre boieri. A fost protectorul Orientului ortodox si al lumii balcanice.
      Domnia sa a fost autoritara iar cheltuielile enorme au dus la o politica fiscala foarte drastica.