Răspunsuri

2014-05-29T09:48:52+03:00
Fiecare om are un tel in viata sa.Nu trebuie sa privim prea departe in viitor ca sa nu ajungem sa ne traim prezentul.
In primul rand , ceea ce ne dorim sa ajungem ne defineste ca oameni.Putem sa nepropunem orice si putem face totul, daca ne ambitionam.Dar perfectiunea este reprezentata de ani de munca.
In alta oridne de idei, ceea ce ne face diferiti unul de altul , este insasi fiinta umana.Idealul reprezinta perfectiune.Trebuie sa tinem cont de un pricipiu esential in viata si anume sa nu uitam trecutul pentru a nu repeta greselile sale in viitor.
Pe de o parte , idealul il formeaza pe om.Ceea ce vrea sa faca, cum face si de ce face.O intrebare scolareasca cam banala ,, ce ai vrea sa devii?'' .Raspunsul se afla in prezent dar trebuie cautat in viitor, pentru ca acolo se afla visul fiecaruia dintre noi.
Pe de alta parte , idealul odata atins , acesta nu mai are nici un farmec.Trebuie sa ne propunem altul, si altul .Astfel atingandu-ne obiectivele in viata ne simtim impliniti.
Conluzionez prin a spune ca tingerea unui ideal contistuie o munca de durata si efor , dar care are ca satistactie un sentiment care nu poate fi descris.
Aceasta este perspectiva mea asupra lumii ...   
 
                                                       Teodorescu Sorin , cls a 8-a :)