Ajutatima va rog frumos: Sa se efectueze: a) ( -2 -3) : ( -5) + (-7 +5) ori 2 + (-2) la a treia + 0 la a noua + (- 19) la 0 + (-15) ori (-2) + 15 : (-5) + 1 la 193.
b) -2 + ( 5 - 3 - 4) : 2 + 15 : (-5).
c) (-2) ori ( +5) - 6 [- 2 -2 ori ( - 3 + 5) + (-6) la 0 + 1 la 202] - 7.
d) (- 3) la 1 - 4 ori { -2 + (-5) -4 ori [(2 - 5) : (-3) + ( - 8 + 9) ori (-1) + ( - 2) la a 2] + (-16) : (-8)} +4.
e) [( - 14) : (-7) +10 ori (-2)] : (-9) +2 ori {(-75) : (-15) -[(-45) :9 - 3 : (-7+6)]} - 2 la 0.
f) /5-2 la a 3/ + /5 -2 la a 2/ + /5 la a 2 - 3 la a a 3/ + /5-12/ + /5-12 la a 4/ + /12 : 6 - 3 - 2 la a 3/ : 9- (+14) : (-7).
Va rog frumos ajutatima!

2
Te rog frumos!
Eu ies imi lasi rezolvarile aici te rog daca poti, eu intru maine dimineata,bine?
Te rog frumos!
Imi pare rau ca nu pot sa te ajut acum, dar e tarziu si am si eu maine scoala, daca imi ziceai mai repede, te ajutam cu drag...
Nui nimik multumesc pentru celelalte

Răspunsuri

2014-05-29T00:41:12+03:00
a) ( -2 -3) / ( -5) + (-7 +5) * 2 + (-2)³ + 0⁹ + (- 19)⁰ + (-15) * (-2) + 15 / (-5) + 1¹⁹³ =
= -5 / (-5) - 2 * 2 - 8 + 0 - 1 - 30 - 3 + 1 = 1 - 4 - 8 - 1 - 30 - 3 + 1 = - 44

b) -2 + ( 5 - 3 - 4) : 2 + 15 / (-5) = -2 - 2 / 2 - 3 = -2 - 1 - 3 = - 6

c) (-2) * ( +5) - 6 [- 2 - 2 * ( - 3 + 5) + (-6)° + 1²°²] - 7 = -10 - 6 * (-2 - 2 * 2 + 1 + 1) - 7 = 
= -10 - 6 * (-4) - 7 = -10 + 24 - 7 = 7

d) (- 3)¹ - 4 * { -2 + (-5) - 4 * [(2 - 5) / (-3) + ( - 8 + 9) * (-1) + ( - 2)²] + (-16) / (-8)} +4 =
= -3 - 4 * [-2 - 5 - 4* (-3 /-3 + 1 * (-1) + 4] + 2 + 4= 
= -3 - 4 * (-7 - 4 * 4) + 6 = - 3 - 4 * (-23) + 6 = -3 - 92 + 6 = -89

e) [( - 14) / (-7) +10 * (-2)] / (-9) +2 * {(-75) / (-15) -[(-45) / 9 - 3  /  (-7+6)]} - 2° = 
= [( 2 - 20) / (-9) + 2 * (5 + 5 - 3 / (-1)] - 1= 2 + 2 * 13 - 1 = 2 + 26 - 1 = 27

f) | 5-2³ | + | 5 -2² | + | 5² - 3³ | + | 5-12 | + | 5-12⁴ | + | 12 / 6 - 3 - 2³ | / 9- (+14) / (-7) = 
= 3 + 1 + 2 + 7 + 43 + 9 / 9 - 2 = 55
2014-05-29T01:44:29+03:00
A) ( -2 -3) / ( -5) + (-7 +5) * 2 + (-2)³ + 0⁹ + (- 19)⁰ + (-15) * (-2) + 15 / (-5) + 1¹⁹³ = 
= -5 / (-5) - 2 * 2 - 8 + 0 - 1 - 30 - 3 + 1 = 1 - 4 - 8 - 1 - 30 - 3 + 1 = - 44

b) -2 + ( 5 - 3 - 4) : 2 + 15 / (-5) = -2 - 2 / 2 - 3 = -2 - 1 - 3 = - 6

c) (-2) * ( +5) - 6 [- 2 - 2 * ( - 3 + 5) + (-6)° + 1²°²] - 7 = -10 - 6 * (-2 - 2 * 2 + 1 + 1) - 7 = 
= -10 - 6 * (-4) - 7 = -10 + 24 - 7 = 7

d) (- 3)¹ - 4 * { -2 + (-5) - 4 * [(2 - 5) / (-3) + ( - 8 + 9) * (-1) + ( - 2)²] + (-16) / (-8)} +4 =
= -3 - 4 * [-2 - 5 - 4* (-3 /-3 + 1 * (-1) + 4] + 2 + 4= 
= -3 - 4 * (-7 - 4 * 4) + 6 = - 3 - 4 * (-23) + 6 = -3 - 92 + 6 = -89

e) [( - 14) / (-7) +10 * (-2)] / (-9) +2 * {(-75) / (-15) -[(-45) / 9 - 3  /  (-7+6)]} - 2° = 
= [( 2 - 20) / (-9) + 2 * (5 + 5 - 3 / (-1)] - 1= 2 + 2 * 13 - 1 = 2 + 26 - 1 = 27

f) | 5-2³ | + | 5 -2² | + | 5² - 3³ | + | 5-12 | + | 5-12⁴ | + | 12 / 6 - 3 - 2³ | / 9- (+14) / (-7) = 
= 3 + 1 + 2 + 7 + 43 + 9 / 9 - 2 = 55