Răspunsuri

2014-05-28T21:06:32+03:00
(x+2)la a doua + 3×(x-2)=(x+1)×(x-1)-8
xla a doua+2×x×2+2la a doua+3x-6=xla a doua-1la a doua-8
xla a doua+4x+4+3x-6=xla a doua-1-8
×la a doua+4x+3x-xla a doua=-4+6-1-8
7x=-7
x=-7:7
x=-1
Comentariul a fost şters
Npc
Daca iti place atat de mult pun ca fi cel mai bun
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-28T21:16:42+03:00
4. a) 2(x + 3) - 3(x - 1) = 3x - 2(2 + x)
2x + 6 - 3x + 3 = 3x - 4 - 2x
-x + 9 = x - 4
-x - x = -4 - 9
-2x = -13
x = 13 / 2

b) (x + 2) ² + 3(x - 2) = (x + 1) (x - 1) - 8
x² + 4x + 4 + 3x - 6 = x² - x + x - 1 - 8
x² + 7x - 2 = x² - 9
x² - x² + 7x = -9 + 2
7x = -7
x = -1

5. a) (2x + 3)² - 2(x - 1)(x + 1) + 15 = 3(2 - x)² - (x + 1)² - 11
4x² + 12x + 9 - 2(x² + x - x - 1) + 15 = 3(4 - 4x + x²) - (x² - 2x + 1) - 11
4x² + 12x + 9 - 2x² + 2 + 15 = 12 - 12x + 3x² - x² + 2x - 1 - 11
2x² + 12x + 26 = 2x² - 10x 
12x + 10x = -26
22x = -26
x = - 13 / 11



1 5 1