tensiunea electrica intre doua puncte ale unui circuit electric este diferenta de potential incre cele doua puncte si este proportional cu energia necesara deplasatii de la un punct la celalalt a unei sarcini electrice

Răspunsuri

2014-05-28T20:05:55+03:00
Tensiunea electrică între două puncte ale unui circuit electric este diferența de potențial între cele două puncte și este proporțională cu energia necesară deplasării de la un punct la celălalt a unei sarcini electrice.Tensiunea electromotoare reprezintă mărimea fizică scalară egală cu raportul dintre lucrul total efectuat de câmpul electric pentru a transporta sarcina electrică pe întregul circuit și mărimea sarcinii electrice.
2014-05-28T20:08:46+03:00
Tensiunea electrică între două puncte ale unui circuit electric este diferența de potential între cele două puncte și este proporțională cu energia necesară deplasării de la un punct la celălalt a unei sarcini electrice ..
potentialul electric al unui punct, A, reprezinta o marime numeric egala cu lucrul mecanic necesar deplasarii unei sarcini de +1C (Coulomb) din punctul respectiv pana la infinit sau de la infinit pana in acel punct. Poate fi pozitiv sau negativ. La fel si pentru oricare alt punct, B.
Diferenta de potential electric intre cele doua puncte A si B se noteaza cu U, se numeste tensiune electrica si reprezinta o marime fizica numeric egala cu lucrul mecanic necesar pt deplasarea unei sarcini de +1C intre cele doua puncte. Potentialul ei tensiunea electrica se masoara in V. Succes!