Intr-un depozit s-au adus cartofi si morcovi . Cantitatea de cartofi reprezinta 5/8 din cantitatea de morcovi . Cate kilograme de morcovi si cate kilograme de cartofi s-au adus , daca in depozit erau 24 q de legume ?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-28T20:11:43+03:00


24:8+5=3+5=8kg cartofi

8x8=64kg morcovi

P.S. sper ca te-am ajutat


1 5 1
2014-05-28T23:02:12+03:00
24 q = 2400 kg
sunt 8 parti, deci   2400 / 8 = 300 kg o parte
cartofii reprezinta 5 parti, deci 300 * 5 = 1500 kg cartofi
2400 - 1500 = 900 kg morcovi   sau, morcovii reprezinta 3 parti, deci 300 * 3 = 900 kg