Problema 1) O basculantă încărcată cu fier cântărește 8 tone.Aflați cât cântărește fierul vechi,știind că numai basculanta goală cântărește un sfert din masa totală.

Problema 2) De la un depozit s-au cumpărat 10 saci cu ciment a câte 50 kg fiecare sac,10 saci cu ipsos a câte 25 kg fiecare și 10 saci cu var a câte 20 kg fiecare.Știind că remorca nu poate transporta mai mult de 450 kg o singură dată,aflați numărul minim de transporturi pentru întreaga cantitate de materiale de construcții.

VĂ ROG REZOLVAȚI AMÂNDOUĂ PROBLEMELE !!

1

Răspunsuri

2014-05-28T16:15:45+03:00
1.  8 / 4 = 2 tone basculanta
     8 - 2 = 6 tone fierul
2.  10 * 50 = 500 kg ciment
     10 * 25 = 250 kg ipsos
     10 * 20 = 200 kg var
 500 + 250 + 200 = 950 kg
950 - 450 = 400 kg
nr. minim de transporturi = 2     450 + 400 = 950 kg 
4 este sfertul din masa totala, adica din 8 tone
8 : 4 = 2 tone, cred ca asta nu ai inteles, este semnul impartirii.
aaa,ok,ms
șii stelutele sunt semnu înmulțiri,nu?
Comentariul a fost şters