Facetimi si mie va rog exercitiul acesta: Ai la dispozitie 9 bile identice din care una cantareste mai putin decat celelalte.Cum vei proceda pentru a recunoaste folosind o balanta ,fara sa utilizez mase marcate si efectuate cel mult doua masurari?

1

Răspunsuri

2014-01-29T12:33:44+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Eu zic asa : punem 3 bile pe un taler si alte 3 bile pe celelalt taler al balantei.
 1) Daca balanta este in echilibru, atunci bila care cantareste mai putin decat celelalte este una din cele 3 bile care nu au fost puse pe talere.
      # Atunci, folosind o a doua masurare, punem 2 dintre cele 3 bile rmase, una pe un taler si una pe celalalt taler. Daca balanta e in echilibru, atunci bila ramasa din cele 3 este cea care cantareste mai putin. Daca balanta nu este in echilibru, atunci bila care cantareste mai putin este pe talerul aflat mai sus.
 2) Daca balanta nu este in echilibru, atunci bila care cantareste mai putin este pe talerul aflat mai sus. Luam cele 3 bile de pe talerul respectiv si procedam ca la #