Alcatuiti un text cu continut stiintific in minim 20 de randuri folosind urmatori termeni geografici:
Brazilia,Insula Tara de foc,Amazon,Lacul Titi caca,Muntii Anzi,Patagonia,Rio de Faneiro,Clima ecuatoriala,Pasari viu colorate si Cascada Angel.
Am pus 77 puncte fiti atenti raspundeti rpd si bine!Multumesc...!

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-28T15:56:07+03:00
America este formata din 2 subcontinente :-America de Nord ;
                                                              -America de Sud .
America de Nord are un relief inalt , format din munti de incretire M-tii Apalasi , si munti vechi m-tii stancosi . Tarmul estic este foarte fragmentat format din golful SF Laurentiu , Insula terra Nova , Golful fundy , si peninsula Florida .
America de sud este ocupata in aproximitate de Brazilia , avand o clima ecuatoriala , si fiind traversata de Amazon . De asemenea , America de Sud are o fauna multiplicativa , pasarile viu colorate se intalnesc in jungle , iar in extremitatea sudica se afla insula Tara de Foc .
Obiectivele turistice sunt numeroase , mai ales cascada Angel , din venezuela , iar lacul Titi Caca este o atractie turistica si unul dintre cele mai mari lacuri din America de Sud .Dupa Brazilia ca  lungime , partea sudica este ocupata de Patagonia ,cu un relief jos , si putini munti .. este traversata de Uruguay . America de Sud este mai putin dezvoltata fata de America de Nord , orasele sunt multe (Brasilia , rio de Faneiro, Salvador , Corboda , etc.) , transporturile sunt dezvoltate , America de Sud importand si exportand mult .
    America fiind cea mai mare putere a lumii , fiind si numita "Lumea Noua ".