Răspunsuri

2014-05-28T15:31:14+03:00
Nuvela este o creatie in proza de intindere mijlocie cu un singur fir narativ avand o intriga su un conflict conturate.
        Nuvela acorda mai multa atentie personajelor decat actiunii ,iar stilul este obiectiv.
Opera literala "Doua loturi " de I.LCaragiale se incadreaza in genul epic autorul relatand o  seama de intamplari intr-o succesiune de momente.
           Personajele sunt relativ putine :Lefter Popescu (personaj principal ) ,doamna Popescu ,capiatnul Pandele ,tiganca Taca (personaje secundare ) ,comisarul Turtureanu ,celelatlte tiganci  ,seful si bancherul (personaje episodice )
                 Naratiune incepe cu momentul intrigii :Lefter Popescu si sotia sa cauta infrigurati cele doua bilete de loterie declarate castigatoare pe care barbatul le ratacise.
                            Tot intre trasaturile nuvelei pot fi mentionate intinderea mijlocie ,actiunea credibila si relatarea la persoana a 3 a .
                          Prenumele  pe care parintii i l-au dat personajului principal este "Lefter " de unde atitudinea si tarile lui sufletesti.
In concluzie putem afirma faptul ca  "Doua loturi " de I.L Caragiale este nuvela si partine genului epic . * poti sa mai pui si asta dar la inceput ! :autorul isi exprima ideile ,gandurile si sentimentele in mod indirect prin intermediul actiunii si a personajelor * l-am avut subiect la teza bafta :)
49 4 49