Un muncitor a sapat un sant astfel :in prima zi a sapat o patrime din total, in a doua zi a sapat 3\6din rest ,iar in a treia zi 2\5 din noul rest ,care este 24 metri. Cati metri a sapat in fiecare zi

2

Răspunsuri

2014-05-28T11:21:36+03:00
S - santul

1 zi: s-s/4=A (A este restul pe care il are de sapat pe a doua zi)
2 zi:A-3A/6=B (B - rest pt a treia zi)
3 zi: B=24

A-3A/6=24
6A-3A=144
3A=144
A=48

s-s/4=48
4s-s=192
3s=192
s=64

Deci in prima zi a sapat 64:4=16 km.
I-a ramas 64-16=48km

In a doua zi a sapat 48*3/6=24km
In a treia zi restul de 48-24=24 km
8 3 8
2014-05-28T14:20:16+03:00
1)  1/4, au ramas 3/4;
2)  
 3/6 din 3/4=3/8           1-1/4-3/8=3/8; ( DIN TOTALUL RAMAS)
3)   
 2/5 din 3/8=3/20=24 m 1/20=8 metri ⇒ 8X20=160 m
1)      
1/4 din 60 adica 40 metri; au ramas 120 m;
2)       
3/6 din 120 = 60 m
3)       
2/5 din 60 = 24 m


7 2 7