Intru la 12 .Am nevoie foarte rapid sa imi argumentati textul: Cursele de cai sunt una din întecerile sportive cele mai vechi organizate de om. Pentru aceste întreceri cai crescuți și selectați exclusiv pentru aceste curse. Rasele de cai utilizate mai frecvent sunt:„Calul pur sânge eglez”„Calul arab”„Trăpașul” o categorie de cai care cuprinde mai multe raseCaii care participă la curse sunt supuși unui examrn riguros dacă sunt sănătoși, rezistenți, de rasă nobilă, alură, ușurința, iuțeala și mobilitatea în alergare. Din vechime s-a practicat acest sport fiind o ocupație importantă în timpul liber a unor grupuri sociale bogate. In afară de cursele de întreceri se mai organizează și vânători cu hăituirea vânatului călare, acțiune care în ultimul timp este tot mai criticată de iubitorii de animale. Cursele pot să fie cu obstacole, pe diferite distanțe și pe categorii de cai. La aceste curse se pot face și pariuri cu diferite criterii, care pot atinge sume considerabile.

1

Răspunsuri

2014-05-28T11:48:08+03:00
         Dupa parerea mea, cresterea cailor si cursele de cai au fost si inca mai este o ocupatie a grupurilor sociale bogate si nu numai. In ziua de astazi, pe intreg cuprinsul tarii noastre au aparut numeroase herghelii care ofera posibilitatea celor ce-si doresc sa-i inchirieze cu ora pentru o plimbare sau chiar cursuri de calarie.
      In primul rand folosirea unei anumite rase de cal depinde de ceea ce ne dorim - viteza, obstacole sau doar o simpla plimbare de agrement.
      In al doilea rand aparitia hergheliilor si posibilitatea inchirierei unui cal a facut posibil accesul la o plimbare a tuturor categoriilor sociale,  ce nu-si permit sau nu au unde sa creasca un cal.
       In concluzie consider ca inca pot fi o sursa de relaxare sau de castig daca este vorba despre pariuri.
1 5 1