Răspunsuri

2014-01-28T22:56:54+02:00
( \frac{1}{2} + \frac{1}{3} + \frac{1}{6}) ^{2}  - (  \frac{1}{3})^{2} 
=( \frac{1}{4} + \frac{1}{9}+  \frac{1}{36}) - \frac{1}{9} 



n.c.=36 ,amplifici prima fractie cu 9,a doua cu 4 si a treia cu 1(din prima paranteza) Apoi rezulta 9+4+1 totul supra 36 = 14 / 36 - 1/ 9 n.c.=36 14-4/36 = 10/36
ordinea operatiilor este gresita
(1/2+1/3+1/6)la patrat=1(mai intai aduci la acelasi numitor si dupa ridici la patrat) Raspuns final=1-1/9=8/9
(1/2+1/3+1/6)²-(1/3)²=
=((3+2+1)/6)²-(1/3)²=
=(6/6)²-1/9=
=1²-1/9=
=1-1/9=
=(9-1)/9=
=8/9