Răspunsuri

2014-05-27T22:13:07+03:00
În vizita lui pe Pământ Micul Prinţ s-a întâlnit cu un acar şi cu un neguţător de hapuri. Apoi s-a întâlnit cu pilotul căruia îi era sete, de aceea ei au hotărât să meargă să caute o fântână. După ce au găsit fântâna au fost foarte bucuroşi deoarece au putut să-şi potolească setea. Din vorbă în vorbă pilotul a aflat de la Micul Prinţ că plecase de pe planeta lui micuţă de un an de zile şi că ar fi trebuit să se întoarcă acasă exact în acea noapte. De aceea Micul Prinţ vorbise cu şarpele veninos ca să-l otrăvească pentru a ajunge acasă, dar pilotul ar mai fi vrut să stea cu el măcar până îşi va termina avionul de reparat.
4 4 4
2014-05-27T22:22:25+03:00
 „Micul prinţ“ este una dintre cele mai cunoscute opere ale scriitorului francez Antoinede Saint-Exupéry, fiind scrisă într-un limba! simplu, fără „podoabe“, deoarece este destinat să fieînţeles "i de copii, dar conţinind de fapt caracteristica Micul print provenea de pe o planeta indepartata, asteroidul B 612.
El este inzestrat cu insusirile unui personaj fantastic. in timpul calatoriei sale in spatiu se mira si se minuneaza de tot ceea ce vede. intrebarile pe care le adreseaza Micul print personajelor pe care le va intalni in timpul peregrinarilor sale si raspunsurile pe care le primeste capata valoarea unei profunde meditatii asupra conditiei umane si asupra adevaratului sens al vietii
oncepţia simolică a autorului asupra vieţii.
4 2 4