Descrierea unui urs, sau a unei caprioare pentru un copil de clasele primare

1
Este un animal de talie mare . Masculii depasesc 300 de kg , in exceptii pot depasii 400 kg . Iar cele mai mari femele pot ( rar ) depasii 250 kg . Ursii difera , au nuante diferite , de la brun deschis spre galben sau rosiatic , toate culorile sunt posibile ! In special pui prezinta pe gat niste pete albe care dau impresia de " guler " . Rare ori se pastreaza pana la maturitate .
ms
Blana unui urs brun este deasa, cu doua randuri de peri. Culoarea blanii este destul de variata, de la brun-cafeniu, la rosu sau chiar negru. Coada are pana la 13 cm lungime. Ca si alte specii de ursi, cel brun se poate ridica pe picioarele din spate si poate sta in aceasta pozitie destul de mult timp. Ghearele lungi de 10-15 cm sunt folosite in special pentru a sapa dupa radacini. Ursii au un cap masiv si rotund cu un profil facial concav. Masculii sunt cu pana la 50% mai mari decat femel

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-01-28T18:36:19+02:00
Descrierea ursului: ursul este brun, fioros. el traieste in paduri si in munti. lor le place sa manance fragi,mure,miere,afine si zmeura. puiutii la nastere beau lapte de la mamele sale, ursoaicele. acestia sunt ursii!