Realizeaza o compunere de 2 pagini mici sau 1 in care sa demonstrezi ca Praslea cel voinic si merele de aur este basm! va rog!


1
Prezenţa supranaturalului este al patrulea argument că “Prâslea cel voinic...” este basm. Acţiunea se petrece pe două tărâmuri: al oamenilor şi “celălalt”, al făpturilor neobişnuite: zmei, balauri, zgripţuroaice. Există obiecte magice, de exemplul biciul, cu care Prâslea transformă palatele zmeilor în mere. Totul se petrece sub semnul cifrei magice “trei”: trei fii de împărat, trei zmei, trei fete de împărat, trei dorinţe ale fetei celei mici.
Ultimul argument că textul este basm constă în mesajul pe care îl transmite. Să fim de partea binelui, pentru că acesta învinge întotdeauna, până la urmă.
În concluzie, textul “Prâslea cel voinic şi merele de aur” este un basm popular, fiind o operă populară epică, în care un erou reprezentând binele îşi învinge adversarii, într-o lume aflată sub semnul supranaturalului.
In ordinea in care ti le-am dat asa le scrii
ok multumesc

Răspunsuri

2014-05-27T10:59:43+03:00
Basmul este o creatie populara epica in care personaje reprezentand binele si rau si se infrunta pe viata si moarte,intr-un cadru supra natural,actiune terminanduse cu riumful binelui.basmul contine formule specifice (initialae,mediane si finale) si transmite un mesaj optimist,cu valente educative.
Praslea cel voinic si merele de aur este un basm popular,pentru ca intruneste toate caracteristicile speciei.
in primul rand este o cratie populara avand caracter oral anonim si colectiv.
in al doilea rand apartine genului epic.Are actiune,personaje, si narator.Actiunea se bazeaza pe conflictul dintre bine si rau.
Un imparat avea u mar  car face mere de aur,din care insnsa sa manance deoarece ii erau furate de zmei.praslea reuseste sa-i invinga pe zmei si intr-un final duma ce-i invinge si pe fratii sai cei pizmasi,se insoara cu o fata de imparat salvata de la zmei si mosteneste tronul imparatiei.prei el binele invinge raula acesta fiind a treia dovada ca avem de-a face un basm.
prezenta supra naturalului esta al patrule argument ca prasle cel voinic este un basm.
actiunea se petrece pe doua taramuiri al oamenilor si celalant al fapturilor neobisnuite;zmei balauri zgripturoaice.exisa obecte magice de exempli biciul cu care preslea transforma palatele zmeiilor in mere.totul se petrece sub semnul cifrei 3:treii fi de imparat trei zmei trei fete de imparat trei dorinte ale fatei cele mici.
ultimul argument ca textul este un basm consta in mesajul pe care il transmite.sa fim de partea binelui pentru ca acesta invinge intotdeaunapana la urma.
in concluzie textul praslea cel voinic si merele de aur este un basm popular,fiind o opera populara epica in care un erou reprezentand binele si invinge adversarii intr-o lume aflata sub semnul supranaturalului
1 5 1