1)O echipa de muncitori are de sapat un sant in patru zile.in prima zi sapa 1 supra 4din lungimea santului,a doua zi 1supra3 din rest,a treia zi 1supra2din noul rest,iar a patra zi ultimii7m.afla lungimea santului.....2)in trei saci sunt 60kg de faina.daca din primul sac se iau 8 kg,din al doilea 10kg,iar din al treilea 6kg,atunci in cei trei saci ar ramane cantitati egale.cate kg de faina sunt in fiecare sac?

1
Este cu mersul invers, se rezolva prin metroda grafica?
metoda

Răspunsuri

2014-05-27T08:05:53+03:00
Notam cu x-lungimea gardului               1/4 dinx=1/4*x=x/4 [ in prima zi]                             x-x/4=4x-x/4=3x/4 [restul ]                                                                                        1/3 din3x/4=1/3*3x/4=x/4 [a doua zi]                                                                         3x-x/4=2x/4 [restul]                                                                                                          1/2din 2x/4=1/2*2x/4=x/4 [a treia zi]                                                                           x/4+x/4+x/4+7=x   aducem la acelasi numitor                                                                x+x+x+28=4x                                                                                                        3x-4x=28 deci x=28 m lungimea gardului                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Adoua problema este asa 60-8-10-6=38 kg   acum aflli cat are fiecare sac 36:3=12                                        in primul sac sunt 12+8=20                                                                                       in al doilea sac sunt  12+10=22                                                                                    in al trilea sac sunt   12+6=18 kg
acolo unde am pus 4x=28 ,am gresit trebuie x=28 ,il stergi tu pe 4 ,am tastat gresit fara sa vreau