1.semiperimetrul unui patrat este220cm.aflati lungimea laturii patratului. 2.un automobil parcurge distanta de 306 km in 6 ore ,iar un motociclist parcurge aceeasi distanta in 9ore.cati km parcurge fiecare in 7 ore. 3.distanta intre doua localitati este de 392km.un tren parcurge 5 parti din cele 7 ale distantei in 4 ore.cati km.parcurge intr=o ora? 4.o masina parcurge in 5 ore 4 parti din cele9 ale distantei dintre doua localitati,ruland cu 60 km pe ora.care este distanta dintre localitati?

1
1 semiperimetrul este jumatate din perimetru;220x2=440;440:4=110;lungimea laturii patratului este 110 2 automobilul=306:6=51km;51x7=357km ;motociclistul=306:9=34 km;34x7=238 km

Răspunsuri

2014-05-26T23:37:22+03:00
1.   220 / 2 = 110 CM   SEMIPERIMETRUL INSEMAND 2 LATURI
2. 306 / 6 = 51 km/ora  merge automobilul
    306 / 9 = 34 km/ora  merge motociclistul 
in 7 ore:  51 * 7 = 357 km automobilul
              34 * 7 = 238 km motociclistul
 3.  392 * 5 / 7 = 1960 * 7 = 280 km in 4 ore   
      280 / 4 = 70 km intr-o ora
2 5 2