Salut maine dau test la chimie din reacti chimice. Va rog frumos explicati-mi ca nu prea inteleg! Cat se poate de repede.

1
Ce nu intelegi ? Cum se egaleaza sau ?
cum se egaleaza stiu aialalta chestie nu stiu
scrie cineva ceva ?

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • nvm
  • Ambiţios
2014-05-26T23:04:27+03:00
Reactia chimica este fenomenul prin care substantele chimice (reactanti) se transforma in substante noi (produsi de reactie). De obicei vei gasi reactii chimice de forma:
Reactanti → Produsi
Reactantii (subst. care participa la reactie) si produsii de reactie (subst. care rezulta din reactie) pot fi substante simple (ex.: Na) sau compuse(ex.: H2O). Reactiile chimice se desfasoara sub actiunea legilor fundamentale ale chimiei.

Legea conservarii materiei si energiei : In decursul unei reactii chimice atomii se conserva trecand prin regrupare, din moleculele reactantilor in moleculele produsilor de reactie, altfel spus suma tuturor atomilor, inainte si dupa reactie se mentine aceeasi, la fel ca masa lor.

Legea proportiilor definiteIndiferent de calea prin care se obtine o substanta compusa, elementele componente se afla in aceleasi proportii de masa. Daca unul din reactanti este in exces, dupa reactie ramane neconsumat. Mai pe scurt putem spune ca substantele reactioneazs intre ele in proportii de masa constante.

Ce trebuie sa retii este ca reactiile chimice au urmatoarele caracteristici:
Conserva felul si nr elementelor participante la reactie.
Nr. atomilor intrati in reactie este egal cu nr. atomilor rezultati.
Reactantii nu se consuma in orice proportie, ci numai in proportii bine definite.

Cele mai importante tipuri de reactii:

Reactii de combinare A+B→C
Reactii de descompunere A→C+D
Reactii de substitutie A+BC→AC+B 
Reactii de schimb AB+CD→CB+AD

Daca este ceva ce nu ai inteles spune-mi.
Succes la test!


4 5 4