Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-26T20:12:33+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
     In acest pastel autorul ne transmite bucuria fata de natura. Vrea sa ne spuna ca natura este minunata, nu doar periculoasa. El ne spune cum este un colt din natura in timpul primaverii, realizand astfel un tablou superb.
     Poezia Martisor de Ion Pillat este un pastel deoarece autorul descrie un colt din natura. Autorul ne descrie oamenii care sapa si plugul care ara. Ne spune ca prunii zu inflorit. Ne povesteste venirea pasarilor, dar si inceputul cantecelor. Ne mai spune cum s-au trezit animalele; si cum mugurii au inceput sa inverzeasca.
     Mai este un pastel deoarece formeaza cu ajutorul figurilor de stil, imagini artistice. El formeaza imagini vizuale cand spune despre zborul primei berze, omul care sapa si plugul care ara, copacii infloriti si cand descrie privelisti campenesti. Aceaste imagini vizuale s-au realizat cu ajutorul metaforelor, epitetelor, enumeratilor. El mai foloseste imagini auditive, atunci cand cucul canta.
     Mai este un pastel deoarece are un eu liric. Acest eu liric apartine vocii distincte a fiecarui poet. Eul liric consta in persoana intai si a doua. Autorul recurge la persoana intai pentru a-si transmit gandurile si sentimentele intime, iar la persoana a doua pentru a ne transmite gandurile sale. Pillat foloseste eul liricpronume la persoana intai: "noi"; iar la persoana a doua: "te", "iti", "ti-", "tine". Autorul foloseste verbe la persoana a doua: "simti", "poti", "descoperi", "cheama", "vezi"; iar la persoana intai nu foloseste. Eul liric este autorul.
     Mai este in pastel deoarece modul de expunere predominant este descrierea. Autorul ne descrie prima barza, omul care sapa si plugul care ara. El ne mai spune despre prunii infloriti, trezirea animalelor si inverzirea mugurilor.
     Opinea mea este ca autorul iubeste natura, el vrand sa ne transmita aceasta dragoste si noua.

210 4 210
uite am facut-o in 24 de randuri
sper sa iti placa, daca da plz voteaza ca cel mai bun