Răspunsuri

2014-05-26T17:20:15+03:00
Turismul religios are o vechime de secole. Manifestat de cele mai multe ori sub forma pelerinajului, el implica din partea turistilor un anumit nivel de instruire si de cultura pentru a putea aprecia obiectivele din punct de vedere al arhitecturii, al valorii si semnificatiilor spirituale.Scopul acestui tip de turism, dincolo de nevoia de cunoastere si de placere estetica, este dorinta unei experiente divine. Acesta este motivul ce sta la baza pastrarii pelerinajelor determinate de traditiile religioase (pelerinajul la Mecca) sau cele legate de evenimente si manifestari specifice (moaste, icoane facatoare de minuni).Turismul religios este o forma de turism care exista, de secole si care mai pastreaza inca unele trasaturi, in privinta pelerinajului propriu-zis, dar care a evoluat enorm. Astazi turismul religios implica din partea turistilor un nivel de instruire si un grad de cultura ridicate care sa permita aprecierea obiectivelor cultural-religiose din punct de vedere al arhitecturii, constructiei, valorii, semnificatiilor spirituale si continutului de obiecte de arta. Se pastreaza inca pelerinajele determinate de traditiile religioase din diferite tari (pelerinajul obligatoriu la Mecca), sau cele legate de evenimente si manifestari specifice (moaste de sfinti, icoane facatoare de minuni).Turismul religios este un fenomen complex care se afla in continua transformare si diversificare, pastrandu-si insa elementul de baza care l-a consacrat: religia.... sper că te'am ajutat!

2 5 2
2014-05-26T17:38:36+03:00
     Prin turismul religios se intelege a merge in mod organizat pe la diverse biserici si manastiri din tara. Ideea nu este rea. Daca, de exemplu, ai merge cu familia nu ai sti exact locatia acestora si ai bajbai in cautarea lor. Apoi, intr-un grup organizat beneficiezi si de un ghid, deci vei primi si informatii despre acel obiectiv. Deci, pe langa vizitarea lor vei pleca si cu un bagaj de cunostinte pe care probabil nu le stiai si nici n-ai fi avut cum sa le afli daca ai fi calatorit singur.
     Asfel de excursii pot dura o zi sau chiar si o saptamana. Daca ai ales un sejur de o saptamana vei avea ocazia sa vezi cum este viata intr-o manastire, deoarece de cele mai multe ori cazarea se face in chiliile manastirilor. Binenteles, acestea sunt separtat de cele ale maicutelor, dar in general, seamana prin simplitate destul de mult cu camerele maicutelor. De asemenea poti manca sau te poti ruga alalturi de maicutele manastirii respective.
      In concluzie sunt de acord cu turismul religios, deoarece beneficiezi de ghid si de siguranta ca nu vei gasi manastirea inchisa pentru vreo renovare, de exemplu.