Răspunsuri

2014-05-26T16:37:47+03:00
Uite aicii unul sper sa te ajutee :)
Se zice că tinerelor le aparține viitorul, ei sunt cei care vor duce țara spre o cale mai bună, mai frumoasă și luminoasă.
Totul pare să fie perfect, dar realitatea arată cu totul altceva.
Există in RM, un grup de tineri, cu o răspundere civică evidențiată, căror le pasă ce se întâmplă, și încearcă să schimbe lucrurile.
Ce încercă să facă acești tineri?
Sa sesizeze populația și conducere despre încălcarea anumitor legi sau drepturi, scot la iveală anumite situații, analizează anumite evenimente și le comentează, vin cu inițiative și semnalează ce schimbări ar trebui făcute pentru a ne mișca în pași, măcar de melc, spre viitorul nostru, al tinerilor.
Acum eu mă întreb: pentru ce mai trebuie tineri cu răspundere civică unei țări, care nu-i recunoaște de îndată ce unora li se spune adevărul gol-goluț, și care prin urmare sunt renegați și li se pun impedimente?Noi nu facem decât să ne folosim de drepturile scrise in Constituție.
Noi vrem să-i trezim și pe ceilalți din letargiei indiferenței și a minciunii, vrem să promovăm valorile cu care vom fi acceptați în Europa: adevărul, ordine, respectarea legilor.
Mă miră și până în ziua de azi, rolul dublu jucat de unele personaje din societatea noastră: pe de o parte vă încurajăm să semnalați, să ne aduceți la cunoștințe cazuri de încălcări,
dar odată ce ne îndeplinim datoria civică, suntem intimidați prin diverse metode și devenim brusc incomozi.
Dați-i cezarului ce-i a cezarului.
Dați-le voie tinerilor libertatea de a visa și de a construi o viața mai bună în propria țară.


35 3 35