Răspunsuri

2014-05-25T21:48:12+03:00
In opinia mea, opera citata apartine genului liric, deoarece ideila , gandurile si sentimentele sunt transmise in mod direct.
 In ptimul rand, observam faptul ca se simte prezenta eului liric, prin marcile sale lexico-gramaticale interjectii(exemple), verbne le modul imperativ(exemple), substantive in cazul vocativ(exemple), verbe si pronume la pers I si aIIa nr sg si pl(exemple). Modurile predominante de expunere sunt descrierea si monologul licricImaginile artistice sunt priintre cele mai diverse:  vizuale( "din naltul foisor"), dinamice(" Si bland vazduhul cerne cenusa peste vai-")..etc.
In al2lea rand ,  ca in orice opera lirica , remarcam folosirea unei game variate de figuri de stil: personificari("Si bland vazduhul cerna cenusa peste vai-", un corb batran se-ntinde"), ...etc
In concluzie , cele prezentate mai sus justifica incadrarea operei "La Arges" de Mateiu Caragiale in categotia scrierilor lirice.PS: unde am scris in paranteza exemple nu am gasit...si la etc poti si tu sa mai adaugi! :* Sper ca ti-am fost de ajutor!
44 4 44
Multumesc :)
cu placere.. ma puteti rasplati cu puncte va rog? :3