O carte are 250 pagini.Un elev citeste in prima zi 20% din total,a dooua zi 60% din rest,iar a treia zi restul.


a) Cate pagini citeste in a treia zi?


b) Cat la suta reprezinta numarul de pagini in a treia zi din total?


Va rog ajutatima


Martia asta dau teza la mate :(((

2

Răspunsuri

2014-05-25T14:50:10+03:00
A)I 20% din 250=2 x 25=50 citeste in prima zi
250-50=200
II 60% din 200=60 x2=120
III 250-50-120=80
b) x% din 250=80
x=80 x 100/250
x=32
de unde l-ai luat pe 100?
100% daca impartim 250 la 100 aflam 1 % apoi 20%
cand este x% sau altceva este x/100
eu nu stiu deoarece nu am rezolvat cu x
uita-te la rezolvare mea
2014-05-25T14:53:22+03:00
250:100=2,5(1%)
2,5x20=50 de pagini in prima zi
250-50=200 pagini restul
200:100=2(1%)
60x2=120 de pagini in a doua zi 
a)250-(50+120)=80 de pagini in a treia zi
b)80:2,5=32% a citit in a treia zi