In 2 lazi erau 175 kg pere dupa ce sa vandut din prima lada 40 kg si din a doua cu 15 kg mai putine in cele doua lazi au ramas cantitati egale .Cate kg de pere au fost la inceput in fiecare lada???
Prin operatii va rog frumao!!!!!!!!!

2

Răspunsuri

2014-05-25T10:52:17+03:00
Cate kg pere s-au vandut din a doua lada?
40 kg-15kg=25 kg

I lada:   I----------I+40
II lada:  I----------I+25
Cate kg pere sunt in prima lada si a doua dupa vanzare?
175-40-25=110kg
110kg:2=55 kg
deci dupa vanzare in I lada: sunt 55 kg iar in a II lada 55 kg
Cate kg pere erau in prima lada l-a inceput?
55+40=95 kg
cate kg pere erau in a II lada la inceput?
55+25=80 kg
1 5 1
2014-05-25T11:09:01+03:00
Fie cele doua lazi a si b.
a+b=175 (1)
a-40=b-(40-15)
a-40=b-25
Ducem -40 in partea cealalta, cu semn schimbat: a=b-25+40=b+15 (2)
Din relatiile (1) si (2), rezulta ca (b+15)+b=175
b+15+b=175
b+b=175-15
2b=160
b=160/2=80
a=175-b=175-80=95
Verificare:
95-40=80-25
55=55 (A)
In concluzie, in prima lada se gasesc 95 de kg de pere, iar in a doua 80 de kg de pere.