Răspunsuri

2014-05-24T22:31:50+03:00
Informații despre iasomie : În China din florile de iasomie se face ceai, dar componenta principală este ceaiul verde sau Oolong. 
 În Franța se face sirop de iasomie, în general dintr-un extract de iasomieUleiurile esențiale de iasomie sunt folosite foarte mult, și se extrag fie prin extracție cu grăsimi (enfleurage) fie chimic. Florile trebuie adunate seara, cînd mirosul este mai puternic. Printre țările producătoare de esențe de iasomie sunt IndiaEgiptChina și Maroc..
1 5 1
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-24T22:32:45+03:00
Iasomia este un arbust, un fel de pomisor, Florile iasomiei sunt usor de recunoscut sunt albe si au un parfum puternic si foarte dulce.
Ceaiul de iasomie este recomandat pentru hepatite.
Frunzele sunt recomandate pentru bronsite, tuse laringita.
Dupa culegere lasi florile/frunzele sa se usuce 2-3 zile pe un ziar. Ceaiul se prepara astfel-pui apa la fiert, cand a dat apa in clocot dai ibricul deoparte pui o mana de flori, acoperi ibricul cu un capac sau o farfurioara. Dupa 5 minute se poate consuma.
da, ai dreptate este iasomie
e bn,ca am si ceai de iasomie cumparat dar e cu flori de iasolie ci ceai verde,dar o sa incer ce florile astea pe care le am in fata blocului,ms
m-am uitat mai bine la poza si am vazut ca cea din dreapta are forma de clopotel
Inseamna ca e bn,nu trebuie sa mai cumpar
ms mult